Новини

Check out market updates

За какво да използвате участието на брокер в преговорите и сделката при покупка на имот

 Топ брокерът  на Амика Консулт Ивайло Христов съветва купувачите на имоти 

Когато решите да купувате имот, ще се окажете обградени от приятели, роднини и познати, които се надпреварват да Ви дават съвети за това как трябва да подходите. Покупката на недвижимо имущество е значима и скъпа стъпка и към нея в никакъв случай не трябва да се подхожда лекомислено. Чудесно е, че сте открили подходящ апартамент, но не бързайте да се поддавате на емоцията и да подписвате договор, преди да сте проучили ситуацията внимателно. Изникват важни въпроси като:

– Имате ли нужда от съвет и в кой момент?

– Какви документи трябва да изискате?

– Какво е значението на предварителния договор?

– Как да се формулират клаузите на договора, така че да сте защитени?

– Как да извършите плащането?

– Кога и как да приемете владението?

– За какви проблеми да следите?

В много ситуации, клиентите не си дават сметка за рисковете, които крие пазарът на имоти и смятат, че могат да се справят и сами, без да използват услугите на професионални брокери и юристи. Разходът за адвокати, брокери и консултанти в случая играе ролята на застраховка на Вашата инвестиция. Не забравяйте, че вероятността да попаднете на имот с перфектни документи и доброжелателни и коректни продавачи, които да са готови да защитят не само своите собствени, но и Вашите интереси, е много малка. Съветваме ви да вземете всички необходими мерки, за да защитите парите, които влагате и да не се окажете собственик на имот със сериозни проблеми или жертва на имотни измами.

Ето за какво ние Ви съветваме да използвате участието на брокер в преговорите и сделката:

Професионалният брокер е този, който познава пазара и участниците в него и ще ви помогне да изберете най-доброто предложение от гледна точка съотношението цена/качество и в зависимост от вашите нужди. Също така той ще ви съдейства да преминете през цялата процедура по-лесно, ще ви помогне с подготовката на документите и ще ви препоръча услугите на проверени адвокати и нотариуси ако това Ви е необходимо.Добрите брокери няма да ви натискат да подпишете бързо, а ще ви помогнат да проверите добре бъдещата си инвестиция. Не забравяйте, че брокерът защитава интересите на своя клиент, така че не е добра идея да разчитате на брокера на другата страна. Важно е да се отбележи, че професионалистите в този бранш познават строителните компании много добре и в пазар като днешния, в който много купувачи решават да купят имот “на зелено”, информацията относно строители и инвеститори е изключително важна и може да ви спести тревоги и пари.

Вижте визитката на Ивайло Христов тук

Сподели:
Обади ни се сега
Адрес на офиса