Новини

Check out market updates

Съвети за купувачи

Какво е необходимо да знаете при желание за покупка на недвижим имот

След като сте решили,че искате да си купите жилище , е необходимо да получите максимално количество коректна , професионална информация за пазара, да получите възможността да вземете правилно решение. За съжаление, на пазара има малко подготвени компании, предлагащи високо качество на услугата и разполагащи с капацитет за следене на основните фактори, които влияят на имотния сектор.

  1. Определяне на характеристики на търсения имот

Характеристиките на един имот са многобройни и изсикват внимателно осмисляне. Нужно е да знаете кои са тези характеристики, с които няма да направите компромис и тези, които не са толкова важни за Вас. Основните от тях са: локация, площ, етажност, тип на строителството, изложение, вътрешно разпределение, панорама, заобикаляща инфраструктура и мн.др. Един от най-трудните процеси при покупка е да успеете да направите правилна преценка дали съотношението на тези характеристики и предложената цена на имота е достатъчно добра, за да пристъпите към преговори. Ако не сте наясно с кои характеристики можете или не можете да направите компромис, съществува вероятността да се лутате в търсене на несъществуващ имот и да изпуснете най-подходящите предложения.

  1. Намиране на средства за финансиране на покупката

Наличието на желание за покупка е необходимото, но недостъчно условие за реализиране на сделка. Средствата за покупка са другото много важно условие. Възможните варианти са добре известни – спестявания, средства от продажба на други активи, банково кредитиране, заемни средства от нефинансови институции и др. Ако нямате лични средства, които да инвестирате, трябва да проучите възможността за финансиране от други източници. Често срещана грешка, допускана от клиентите, купуващи с кредит, е да търсят имот преди да са проверили каква е вероятността банката да им отпусне необходимата сума. Изборът на най-подходяща финансова институция е сложен и рискован процес. Запомнете: осигуряването на средства за покупка е добре да предшества огледите, в противен случай има вероятност да загубите своето, и на много други хора, време.

  1. Извършване на огледи и избор на имот

Организирането на огледи обичайно изглежда един от най-лесните моменти при покупката на имот. Потенциалните купувачи имат на разположение не малко източници на информация за предлагани на пазара имоти – вестници, списания, специализирани сайтове и др. Трябва да знаете, обаче, че в медиите се рекламира една много малка част от всички имоти, които се предлагат. Необходимо е поне няколко седмици да се следят обстойно всички предложения на пазара на имоти, за да набавите своя, но непълна база данни от имоти.

Сподели:
Обади ни се сега
Адрес на офиса